Social Icons

Selasa, 13 November 2012

Contoh : Laporan pawarta ( berita bahasa jawa )

Terimakasih Atas Kunjungannya :-)
Komentarnya dong....


Widyaloka Intan Anindhita
       X.1 / 34
SASONGKO 19 TAHUN TEWAS GUMANTUNG ING OMAHE
Ancas/tujuan           :  Ngudi katrangan bab isine pawarta sing dirungokake lan
                                        surasa baku sing ana ing pawarta.
Dina/tanggal, anggone ngrungokake   :  Rebo Wage, 11 Januari 2012, Pk 20.30 WIB.
TV/jeneng siaran    :  TATV/Kabar Wengi
Kasile                         :
1. Isi/ wos surasane           :
            Kakira amarga nandhang depresi abot sawijining warga padhukuhan     paten desa Sumber Agung kecamatan Bantul nekat ngendhat lumantar panji klanthung iki mungkasi uripe kanthi cara ngendhat nanggo tali plastik kang ditalekake ing ndhuwur lawang kamr omahe.
            Tumindakke kanoman aran sasongko 19 tahun kang nekat iki langsung gawe gegere para warga mlikine tanggane korban. Kanoman kang wis suwe dimangerteni ngalami depresi iki nekat ngendhat nganggo tali kang ditalekake ing ndhuwur angin-angin lawang kamare, miiturut saakehing seksi ing papan kadadean korban wis makaping-kaping dirumat ing rumah sakit jiwa ing Pakem, Sleman kanthi laku kang ditindakake sasongko kasebut langsung dimangerteni dening bapakne.
            Nalika mulih saka sawah, mangerteni yen anakke wis gumantung, Bapakne korban langsung ngethok tali kang digunakake kanggo ngendhat kanthi pangucap supaya anakke isih ketulungan. Kapolsek Jethis, Letjen komisaris Sumardi ngelakake korban murni tewas amarga nglalu. Jrone paniti priksa medis lan tim identifikasi seka polres Bantul ora nemokake tanda-tanda kang ngupriyani. Sakbanjure jasade korban dipasrahake marang pihak keluarga saperlu dipethak. Purwanto-Bantul-TATV.
2.  Pesen/amanat   :
            Kita kudu
bias ngargai urip, amarga urip kuwi anugrah saka Gusti lan urip kuwi sanajan mung ndhuwukane Gusti, mula kita kudu bias njaga supaya kita bias entuk anugrah-anugrah liyane kang luwih okeh.


 Berkunjung lagi ya,
Jangan Lupa .... http://aakkuucintaindonesia.blogspot.com

13 komentar:

  1. terimakasih udah share ...

    BalasHapus
  2. iya.. terimakasih udah berkunjung & Komentar :-)

    BalasHapus
  3. ada lagi gak kk

    BalasHapus
  4. masih ada tapp belum ke post,. tunggu aja :D
    makasph udah berkunjung :-)

    BalasHapus
  5. ini siapa nama orangnya yang menyiarkan berita ini? makasih

    BalasHapus
  6. Balasan
    1. silakan tanya ke https://plus.google.com/117276202594361627972

      Hapus
  7. Balasan
    1. ini tugas mendengarkan melalui televisi, jadinya tidak ada link video.

      Hapus