Social Icons

Rabu, 27 Februari 2013

contoh : Pawarta Basa Jawa Maulid Nabi Muhammad (Berita Bahasa Jawa Maulid Nabi Muhammad)

Terimakasih Atas Kunjungannya :-)
Thanks For Visiting My Blog




Assalamuallaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.
Para pemirsa, tasih kaliyan kula Mirta Hanindya Resanti ing acara pawarta enjang punika. Salajengipun injih punika pawarta saking kutha Grobogan injih babagan ‘Maulid Nabi Muhammad’. Sumangga kita simak pawartanipun.
Sewunan warga saking maneka kutha ngrayakaken tradisi ‘Maulid Rasul’ ing Grobogan dibarengi iringan musik Islam rebana lan dipandu kaliyan Habib Syech Asegaf, warga sing rawuh padha njoghet kaliyan ngumandangake salawat Nabi.
Iringan rebana lan syair-syair jawa kaliyan salawat kang dipimpin Habib Syech Qodir Asegaf narik kawigaten warga dingge hanyut kanggo nglantunaken salawat Nabi. Tradisi Maulid Nabi dilaksanakake kaliyan masyarakat Grobogan secara turun temurun lan nglantunaken salawat sareng-sareng kangge bentuk penghormatan ingkang Nabi Muhammad. Warga yakin peringatan Maulid Nabi bakalan maringake keberkahan kanggo warga.
Sabubare nglantunaken salawat, ritual do’a lan permohonan keslametan akhire dipanjataken. Selain kangge mempererat kerukunan kanggo warga uga ngeyakini tradisi Maulid Rasul sing berlangsung turun-temurun, yaiku tradisi ingkang agung lan bakalan terus dilestarikaken.
Sampun cekap sakmenten pemirsa, kula Mirta Hanindya Resanti melakili kru lan kerabat kerja ingkang bekerja nyuwun pamit, menawi wonten kalepatanipun nyuwun samudra pangestu.
                Wassalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Nama  : Mirta Hanindya Resanti
No       : 22
Kelas   : X-6


 ALWAYS REMEMBER : http://aakkuucintaindonesia.blogspot.com

5 komentar:

  1. Mantep dah, Thanks gan ^^

    BalasHapus
    Balasan
    1. iya, terimakasih udah berkunjung & berkomentar :-)

      Hapus
  2. Balasan
    1. iya, jangan lupa kasih sumbernya gan?
      kunjingi lagi ya?

      Hapus
  3. waalaikum salam, matur suwun awit saking conto menika kula saged ngerjakaken tugas basa jawi

    BalasHapus