Social Icons

Minggu, 30 Desember 2012

Geguritan (Puisi Bahasa Jawa) - Kanggo Kanca - + Analisis Tema lan Amanat

Terimakasih Atas Kunjungannya :-)
Thanks For Visit My Blog


Kanggo Kanca
Biyen, tanganmu genggem tanganku
Biyen, pundakmu enek kanggo aku nangis
Biyen, guyumu nentremke atiku
Nanging saiki....
Tangan, pundak, guyumu ilang saka uripku
Kanca-kancaku kabeh,bayangna
Apa sajatining kahanan sajroning dunya
Yen ora ana welas lan asih
Ora ana uga kekancanan tanpa pamrih
Ing sakjroning manah atiku
Aku ngrasakna kepengin ngamuk wektu iku
Kanca lan kancaku
Elinga rasa ati
ku iki
Jaganen rasaning welas asih iki



Tema     : Geguritan iku nganut tema kekancanan kang rusak amarga ora ana welas asih
Amanat : Kita urip nang dunya iki kudu ana rasa welas asih marang kanca lan sedulur, kita kudu terus ana wektu kanca butuhne kita





AMAMI RETNO NITI A.
X2/6


 ALWAYS REMEMBER : http://aakkuucintaindonesia.blogspot.com

4 komentar: